Prvýkrát sme ho vyskúšali túto Veľkú Noc a všetci sme sa oblizovali 🙂
Čo potrebujeme?
asi 10 sušienok (BeBe alebo Marina)
100 g horkej čokolády + trochu na ozdobu
100 g mliečnej čokolády + trochu na ozdobu
100 g bielej čokolády + trochu na ozdobu
500 g tvarohu
300 g čerstvej šľahačkovej smotany 30 – 36%
1 balíček plátkovej želatíny (6 plátkov)
½ hrnčeka cukru (= 100 g cukru) .. (my sme nedali a bolo to sladké dostatočne aj tak)
2 lyžičky vanilkového cukru
formu na biskupský chlebíček, resp. srnčí chrbát
Postup:
Tvaroh zmiešame s cukrom. Želatínu namočíme v troche mlieka (resp, vo vode) a necháme ju napučať. Po napučaní zahrejeme (nesmie zovrieť!), kým sa želatína nerozpustí. Medzitým vyšľaháme šľahačku. Spojíme šľahačku, tvaroh a želatínu. Zmes rozdelíme na tri rovnaké diely a do každého vmiešame inú čokoládu, ktorú sme si vopred rozpustili vo vodnom kúpeli.
Formu vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou. Ako prvú nalejeme zmes s horkou čokoládou (najtmavšia) a necháme trošku stuhnúť. Potom zmes s mliečnou čokoládou (svetlo hnedá), tiež necháme stuhnúť, a nakoniec zmes s bielou čokoládou (biela). Na vrch naukladáme keksíky, čím vytvoríme spodok zákusku. Uložíme do chladu. Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme („ofrkáme“) čokoládou, ktorá nám zostala.
Dobrú chuť!
Mňam! Vyzerá to bombovo! 🙂