Po zime dobre padne očista organizmu, módne zvaná aj detox. Ak teda chcete telo zbaviť škodlivých látok a dopriať mu prísun vitamínov na prírodnej báze, mali by ste zvoliť také produkty, ktoré obsahujú čo najmenej konzervantov a „éčok“. Popredný slovenský výrobca najkvalitnejších vín – firma ELESKO, obohatil svoj sortiment o niekoľko zaujímavých produktov vyrábaných čisto na prírodnej báze, bez prísad a konzervantov. Základom je pravá 100% hroznová šťava. Ide o čisté odrodové hroznové šťavy (mušty) odrôd Frankovka modrá, Frankovka modrá rosé, Chardonnay, Riesling (Rizling rýnsky), alebo o nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % (Wine up red, Wine up white).
Výrobky z hrozna sú vhodné hlavne pre starších ľudí, tehotné a dojčiace ženy, ľudí s bezlepkovou diétou, deti, športovcov – jednoducho pre všetkých, ktorí chcú zdravo žiť a posilniť svoju imunitu. S nealko výrobkami ELESKO sa stretnete nielen v ich internetovom obchode, ale sú k dispozícii aj v segmente HORECA a vybraných predajniach. V reštauráciách a baroch si ich môžete dať čisté, alebo v kombinácii v miešaných nápojoch. Balené sú v 0,75 l sklenených fľašiach, s elegantnými etiketami pripomínajúcimi značkové vína.
Martina Valachová, riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ELESKO dodáva: „Hroznové šťavy pozití¬vne vplývajú na látkovú výmenu, stimulujú činnosť tráviaceho ústrojenstva. Z aminokyselí¬n obsahujú stopy lecití¬nu, ktorý napomáha regulácii zvýšenej hladiny cholesterolu. Ocenia ich aj tehotné ženy a dojčiace matky. Pre deti sú zdravou voľbou prí¬sunu vitamí¬nov v aktí¬vnej forme, najmä skupiny B, C, H a P. Športovcom dodajú okamžitú energiu, z prí¬rodných cukrov obsahujú najviac glukózy a fruktózy. Pretože ide o čisto prí¬rodný produkt bez filtrácie a chemickej stabilizácie, pri výraznejšom schladení sa môže objaviť jemný zákal alebo sediment, čo nevplýva na vysokú kvalitu tohto obľúbeného nealkoholického nápoja.“
WINE UP – nealkoholické hroznové sýtene nápoje
Sýtené nealkoholické nápoje sa vyrábajú z hroznových odrodových muštov bez prí-davku potravinárskych aromatických látok a sí¬ry. Nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % z produkcie firmy ELESKO sú relatívnou novinkou na trhu a väčšina zákazníkov sa s nimi stretáva po prvý raz. Chuťovo pripomínajú slávne hroznové nápoje pri ich štarte na trhu za čias socializmu. Pri ich výrobe sa použí¬va čerstvo vylisovaná hroznová šťava zo zdravého hrozna z vlastných vinohradov, ktorá sa po fyzikálnom odkalení¬ skoncentruje do hroznového sirupu Wine up. Ten sa mieša s čistou pramenitou vodou. Súčasťou nápojov je macerát kvetov bazy čiernej, ktorý vôni aj chuti dodáva nádhernú kvetovo-medovú aromatiku. Pred plnení¬m do fliaš sa nápoje pasterizujú, sýtia oxidom uhličitým, stabilizujú a plnia¬ do fliaš. Odporúča sa podávať ich pri teplote 8 – 9 °C, v pohároch objemu 200 – 250 ml, po otvorení¬ skladovať v chlade a spotrebovať do 3 dní¬.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj ružový Wine up red charakterizuje jasný granátovočervený farebný odtieň a jemná perlivosť v spojení¬ s iskrivou čí¬rosťou. Pretože na jeho výrobu sa používajú odrody Chardonnay a Alibernet, vôňa nápoja pripomí¬na čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym sladkastým tónom zrelých bobuľoví¬n s jemnou stopou bazového nektáru zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého. Chuť nápoja je čistá hroznovo-ovocná. Prevažujú v nej stopy červeného ovocia, v závere s nádychom kandizovanej čerešne s karamelom. Tento prí¬jemný nealkoholický aperití¬v sa výborne hodí k jogurtovo-smotanovým nátierkam, ovocným šalátom, tvarohovým pirohom, dezertom z piškótového cesta, alebo ako súčasť miešaných soft drinkov.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj biely Wine up white, s podielom ovocnej zložky odrody Chardonnay najmenej 20 %, charakterizuje svetlý žltozelený farebný odtieň a jemná perlivosť, v spojení¬ s iskrivou čí¬rosťou, čo vyvoláva atraktí¬vny vizuálny dojem. Vôňa nápoja pripomí¬na čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym tónom zrelých citrusových plodov, kvetov bazy i bazového nektáru, zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého. Chuť nápoja je čistá, hroznovo-ovocná a v porovnaní¬ s vôňou v nej prevažujú stopy
medového plástu, v závere s nádychom žltého ovocia. Podáva sa ako prí¬jemný, nealkoholický aperití¬v, k cestovinám, pomaly pečenému kuraciemu mäsu, krémovým zeleninovým rizotám, alebo ako súčasť miešaných softdrinkov.
MUŠTY – Hroznové odrodové šťavy
Hroznové šťavy (mušty) z produkcie firmy ELESKO sú 100% prírodné hroznové šťavy. Vyrábajú sa z rôznych odrôd hrozna, bez miešania muštov. Nesú obchodné názvy ,,HROZNOVÁ ŠŤAVA“ a mená odrôd z ktorých sú vyrobené. ELESKO v súčasnosti vyrába a predáva tieto šťavy: Hroznová šťava Frankovka modrá, Hroznová šťava Frankovka modrá rosé, Hroznová šťava Chardonnay, Hroznová šťava Riesling (Rizling rýnsky). Vôňou pripomí¬najú hrozno v najlepšom štádiu zrelosti, kedy je obsah prí¬rodných cukrov, organických kyselí¬n, antioxidantov, vitamí¬nov, minerálnych a pektí¬nových látok optimálny pre konzumáciu v najčistejšej prí¬rodnej forme. Chuť ovocia je v zmesi so šťavnatou stopou kyselí¬n bohatá a osviežujúca. Podávajú sa ako aperití¬v, na uhasenie smädu a dodanie okamžitej energie, alebo k jedlám, kde sa môžu serví¬rovať aj v spojení¬ s prí¬rodnou vodou alebo minerálnou vodou, s kúskami čerstvého ovocia a lí¬stkov mäty, alebo ako súčasť miešaných nápojov. Odporúča sa podávať ich pri teplote 9 – 11 °C, v pohároch na vodu alebo na miešané nápoje, s objemom 250 – 400 ml. Hrozno sa zberalo ručne v období¬ konzumnej zrelosti, kedy je optimálny pomer obsahu prí¬rodných cukrov a organických kyselí¬n. Po šetrnom vylisovaní¬ a fyzikálnom odkalení¬ bol mušt pasterizovaný a plnený do fliaš v atmosfére inertného plynu, aby sa obmedzil nežiaduci vplyv vzdušného kyslí¬ka.
Produkty je možné si zakúpiť už aj v novom e-shope ELESKO: http://www.elesko.sk/shop
tel.: +421 903 969 602, obchod@elesko.sk