Tento receptík som sa naučila na mojich potulkách svetom, lepšie povedané krvopotne som ho získala od kuchára z jednej viedenskej reštaurácie, v ktorej som cez leto brigádovala. Je síce trošku náročnejší na ingrediencie, ale výsledok určite stojí za to. Doma sa za ním len tak zaprášilo, a nie len tam 🙂
Potrebujeme :
Cesto :
- 16 vajec
- 32 dkg cukor
- 32 dkg polohr. múky
Sirup :
- 0,5 l vody
- 150 g cukor
- kôra z citróna a pomaranča
Plnka :
- 8 žĺtkov
- 1l mlieka
- 200g cukor
- 6 dkg polohr. múky
- vanilkový cukor podľa chute
Postup je nasledovný:
- CESTO : Zo surovín si klasickým spôsobom vypracujeme 3 cestá, jedno zostáva žlté, do druhého pridáme trošku kakaa a do tretieho primiešame 100g mletých orechov. Cestá jednotlivo upečieme a necháme vychladnúť.
- SIRUP : Z vody, cukru a kôry si uvaríme sirup (variť 20 min.), po vychladnutí pridáme 2 dcl rumu.
- PLNKA : Z uvedených ingrediencií si uvaríme hladký krém a tiež ho necháme vychladnúť.
- Na plech si položíme upečené orechové cesto, polejeme ho sirupom, posypeme mletými orechami a hrozienkami namočenými v Amarete (všetko od oka), nasleduje vrstva krému, na ktorú položíme kakaové cesto, postup opakujeme (sirup, orechy, hrozienka, krém), na vrch položíme žltý plát cestá, ktorý pokvapkáme už len sirupom a navrstvíme krém. Vrch posypeme nahrubo kakaom.
- Hotový koláč necháme cez noc v chlade a na druhý deň podávame. Nakladáme ho polievkovou lyžicou, ozdobíme šľahačkou a čokoládou.
Dobrú chuť !
+2
Ak sa vám tento článok páčil, dajte hlas autorovi!