Vonku začína byť zima, námestie sa zaplňa stánkami, kde sa budu predávať dobroty a ozdoby počas Vianočných trhov. Dostali ste chuť niečo si upiecť, ale na Vianočné koláčiky sa zdá byť ešte skoro? Čo tak skúsiť pečený čaj? Deti vám určite rady pomôžu a ako bonus budete mať krásne vyvoňaný byt vanilkou a škoricou – čiže Vianocami.
Ako na to? Potrebujete ovocie – akékoľvek, ktoré mate radi. My sme dali jabĺčka, hrušky, mandarinky, hrozno a jeden sáčok mrazeneho bobuľovitého ovocia – dokopy cca 2 kg ovocia Jablka a hrušky som nešúpala, iba nakrájala na kocky, mesiačiky mandariniek som prekrojila na dve polovice.
Všetko treba poukladať na plech, posypať trstinovym cukrom (cca 400 gramov) vanilkovym cukrom, skoricou. Pridali sme klinčeky, badian a sem tam sme zapichli paličku škorice.
Piecť treba pri 150 stupňov cca 45 minut. Keď chcete viac šťavy môžte podliať vodou, no ovocie si šťavu pustí.Po vybratí z rúry preliať do menších zaváraninových pohárov a sterilizovať pri 100 stupňoch.
Jednu – dve lyžičky zaliať horúcou vodou a vychutnávať si pokojné zimné večery s rodinou.
PS: nezačnite ochutnávať predtým ako dáte piecť, lebo vám ostane prázdny plech.
K.