Jahodovo-bazalkovo-mätová limonáda
…riaďte sa vlastnou chuťou, či dáte o 2 lístky bazalky menej alebo viac, výsledok bude vždy skvelý..
čerstvé jahody
hnedý cukor
citróny alebo limetky
čerstvá bazalka (ja som natrafila na trhu na citrónovú bazalku,ktorá je úžasne aromatická,a naozaj vonia po citrónoch,veľmi odporúčam!!!)
čerstvá mäta
sóda (ja som použila Toma Natura „Citrón“ )
ľad
Časť jahôd si rozmixujeme s bazalkou ,mätou,cukrom,a citrónovou šťavou…tento „mix“,už len zalejeme sódou,doplníme plátkami citrónu a jahôd,mäty a bazalky,a zachladíme kockami ľadu….
Zdroj: www.dulce-de-leche.eu
Mangové Lassi
1 pohár nakrájanej mangovej dužiny (použijeme len dobré, sladké, zrelé, šťavnaté mango)
1 pohár bieleho jogurtu (koľko manga, toľko jogurtu)
1/2 pohára mlieka (alebo vody)
4 lyžičky cukru
na extra dochutenie:
ľadové kocky
alebo kopček vanilkovej zmrzliny
AKO POSTUPOVAŤ:
Mango, jogurt, mlieko a cukor dáme do mixéra a asi 2 minútky mixujeme. Rozdelíme do pohárov, pridáme ľad, môžete to skúsiť aj so zmrzlinou a letné osvieženie je na svete.Vrch som poprášila mletým kardamónom.
V chladničke vydrží 24 hodín.
Zdroj: akochutimasala.blogspot.co.uk
0
Ak sa vám tento článok páčil, dajte hlas autorovi!