Malinový cheesecake pripravíte jednoducho, rýchlo, bez námahy a rovnako rýchlo zmizne z chladničky 🙂 Poďme na to, príprava je veľmi jednoduchá, potrvá vám 15-20 min, potom už len doplniť maliny so želatinou a počkať, kým cheesecake aspoň trochu stuhne.
POTREBUJEME
CESTO
200 g jemné BEBE sušienky (najlepšie rodinné)
100 g kokosový tuk (alebo maslo, prípadne palmarín)
PLNKA
500 g ricotta
1 ks kyslá pochúťková smotana (alebo 1 ks biely jogurt)
2 ks vajíčka
1 šálka kryštálový cukor
1 ks vanilkový lusk
nastrúhaná citrónová kôra
POVRCH
maliny
želatína (ja používam želatínu v prášku, 1 balenie)
POSTUP
Rozdrvíme BEBE keksy (najjednoduchšie kuchynským mixérom). Zmiešame ich s rozpusteným kokosovým tukom a pripravíme cesto.
Ak je cesto príliš sypké, pridáme kokosový tuk. Vymastíme si okrúhlu formu na pečenie (dno aj okraje). Cesto natlačíme do formy na pečenie (aj na okraje).
Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 8 min (pri 180 stupňoch).
PLNKA
Môžeme si ju pripraviť, kým je cesto v rúre.
Do misky dáme ricottu, smotanu, vajíčka, cukor, vanilkový lusk a citrónovú kôru a všetko vymiešame dohladka.
Zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme opäť zapiecť na cca 30-35 minút (pri 150 stupňoch). Keď začne plnka na okrajoch hnednúť, vyberieme.
Necháme vychladnúť.
Po vychladnutí dáme navrch maliny (môžeme použiť aj jahody) a polejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke.
Svieži a chutný výsledok je na svete :-). Nezostanete len pri jednom kúsku. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: