Marhuľová sezóna je v plnom prúde a vy už neviete čo s nimi? Kompoty už odpočívaju v komore, lekvár uvarený a ešte stále Vám ich zopár ostalo? A čo ak sa chystáte k vode a hodilo by sa Vám niečo chutné pod zub čo bude šup šup hotové? Tu je recept na rýchly marhuľový koláč, recept pri ktorom nemusíte vajíčka deliť na bielka a žĺtka a prášok do pečiva vážiť 🙂
Potrebujeme:
200 gramov polohrubej múky
200 gramov kryštáľovéhu cukru
4 vajcia
1 balenie prášku do pečiva
100 ml oleja
100 ml mlieka
škoricový cukor
marhule (neviem koľko, proste tie čo Vám ostanú, určite ich nebude málo 🙂 )
Postup:
1. marhule rozkrojíme na polovičky, vyberieme kôstky, umyjeme a necháme vysušiť na čistej utierke
2. vajíčka vyšľaháme s kryštáľovým cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko a ešte spolu zašľaháme
3. v druhej miske poriadne zmiešame polohrubú múku s jednym celým práškom do pečiva.
4. sypkú zmes pridávame postupne k tekutej a miešame kým sa nám nevytvorí tekuté cesto
5. cesto vylejeme na plech vymastený kúskom obyčajného masla (okraje chytia peknú hnedú farbu) a na vrch poukladáme marhule rezom nahor, pred pečením posypeme koricovým cukrom .
pečieme pri cca 200 st asi 25 minút to už však nechám na Vás pretože každá trúba pečie ináč.
Prajem dobrú chuť a krásne leto